|
|
 |
« on: October 29, 2009, 11:07:11 AM » |
|
Екологично ориентирани ли сте?Какво правите за да помогнете на планетата?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #1 on: November 01, 2009, 01:44:03 PM » |
|
Мисля, че нямаме достатъчно информация в ежедневието си, за този проблем. Знаем някакви неща на теория, но не знаем как да го приложим на практика този екосъобразен живот  Естествено някои знаят, да не се обидят. просто говоря за себе си и за мнозинството
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #2 on: November 01, 2009, 07:25:09 PM » |
|
Информация има,но няма кой да я чуе..или прочете..винаги така ебило по-лесно, едни се опитават,докато други с.... отгоре им.Нали е по-лесно да се гримосваш цял ден или да се гъзариш с нвата си кола на старо от германия, отколкото да прочетеш новните.."Планета" дъни по цял ден, никой не е чувал за новинарска емсиия, камо ли за световни проблеми...Но това е смао в БГ, което гври много за всички националисти..Повечето държави правят невероятни усилия и реформи свързани с екологията и огромните проблеми пред бъдещите поколения, а и сегашните, а в Бг какво- само чалгаджийки и "гъзари", за които няй-голямото щастие е"да лепнат трипер " на поредния..голяма гордост
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #3 on: November 03, 2009, 04:32:21 PM » |
|
Да, за щастие цялото семейство сме "екологично ориентирани" :-) Без пубера, разбира се, на който за нищо (засега) не му пука. Какво правим ли? Ами аз лично разпространявам всяко ингюфо за събития и петиции за опазване на ок. среда и срещу голбалното замърсяване и затопляне. Засаждам цветя и дръвчета. Не замърсявам! Чистя около блока, където ходим на палатка или по друг начин. Гледам да не хабя ел.енергия и вода точно по причина екология, а не заради самото спестяване. Участвам в глобалните събития - както Деня на Земята, когато стояхме на свещи. И пр. За съжаление живея на квартира, но когато си имам мое жилище, ще си сложа слънчеви панели. Смятам на село ако имам възможност, да организирам поставянето на вятърни генератори. Около морето има много слънчеви батерии по къщите, както и вятърни генератори, всичко това е супер.
|
|
|
|
|
|
Milena-Irshad
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #4 on: November 06, 2009, 01:03:41 PM » |
|
Това е много хубаво, което сте написали.Аз също се опитвам да направя всичко, което ми е възможно, за да съм екологично полезна.Също участвам във петиции, дарения и т.н., чистя пред блока си и давам хартията на вторични,защото кошове за рациклиране няма в моя град.За съжаление много от младите хора изобщо не им пука за околната среда и си хвърлят мизериите навсякъде.Постоянно обикалям по горите и навсякъде мръсотия и боклуци, шишета от бира, тарелки, разни хартии, консерви....ужас.Много тъжно,че държавата ни не отделя достатъчно внимание и гласност на този проблем.АКо имаше сериозни санкции за замърсяването ан обществените пространства, нямаше да е така, защото не може да се чака на добрата воля на някой.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #5 on: November 10, 2009, 11:44:46 AM » |
|
Аз не се имам за еко активист или къвто и да е активист. На принципа съм, че когато нещо ме дразни или ми пречи променям го. Ако мога. Ако боклук на улицата ми привлече погледа вдигам го и го изхвърлям. когато ми е тъмно паля лампа. от ония вредните, с волфрамовата нишка, дето ги забраниха в евросъюза. Докато ги има ще ги ползвам чувствам се добре с тях. Това, с което не се чувствам добре (но, уви, незнам как да го променя) са разните, любители на природата, позволяващи на домашните си любмци да се грижат за естественото наторяване на парковете. Защото, поне на мен така ми се струва, е малко лицемерно леля Пенка (въпорсната леля е лирически георй не визирам никой!) да участва в групички по почистване на градинките от човешкия боклук, а добеманът и да отделя биологично чистити отпадъци по алейте, по които обичам да се разхождам. Друго, което ме дразни са зомбитата подритващи боклуците на пътя си, но несещащи се, че кофите за целта не са чак толкова далеч. може би се отклоних от темата. не беше нарочно. Екологична проява, която наистина ме впечатли е озеленяването на покрива на сградата на Форд. няма нужда от коментар. просто уникална инициятива.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #6 on: November 10, 2009, 01:40:57 PM » |
|
Абсолютно правилно - в смисъл целия постинг. Всичко е накуп - не може да няма къде да оставя детето да играе, а кучетата да акат навсякъде - но те са животни - стопаните им трябва да почистват след тях. Това е. Имала съм спорове с "обичащи стопани", които разхождат овчарката, тя се изаква на пътечката и те казват - Ами то цялата ни държава е зле, защо аз да тръгвам да чистя - тя няма да се очисти...и пр. Целото мислене е погрешно - това е моето мнение. УСешам го и по мен си. Снощи гледах снимки на най=големите градове в света през нощта - наистина красиво - облени в най-различни светлини...И тогава си помислих = понеже ме порицават за липсата на смисъл от пестенето ми чрез изключване на станд-бай на уредите и пр...малки неща. Т.е. помислих си сред целия този разкош и пилеене на светлина в милиарди ватове, моето пестене колко помага на Земята. Или за водата - същото нещо. Тук точно е важно мисленето - можеведнага да не даде резултат, но след години, със сигурност...Ако сега се възпитат екологично ориентирани млади, сле години мое би няма да има това пилеене. Много сгради ще бъдат озеленени горе, ще има повече слънчеви колектори вятърни генератори...
|
|
|
|
|
|
Milena-Irshad
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #7 on: November 10, 2009, 01:55:56 PM » |
|
Да и аз съм се хващала в такива "грешни мисли", но бързо ги отхвърлям, защото знам,че няма смисъл да гледам останалите какво правят, а да правя, каквото смятам за правилно и че не съм сама, не есамо моето пестене, ето и вашето и на много други хора по света, които имат същите идеали 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #8 on: November 10, 2009, 11:56:32 PM » |
|
Напоследък както е видно съм започнал една такава тематика за малките и невидими неща и наистина смятам, че всичко голямо първо се прави от малки неща. Най - ми е странно когато някой си купи джип или голяма кола, защото било по - сигурно обаче не си прави сметка, че тази кола и гори повече гориво и нататъка заминава по спиралата така да се каже. Като цяло никой човек не обича да поема каквато и да било отговорност, а по - голяма отговорност от природата ни здраве му каже.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #9 on: November 12, 2009, 12:24:35 AM » |
|
Природата си има свойте механизми да се справи с паразити като нас. Правила го е преди ще го направи отново. Ако се оъзнаем навреме може да успеем да си дадем още малко време. може дори една разумна популация хора да оцелее. Не е неизбежно някой мащабен катаклизъм в близко време да затрие солидно количество паразити от вида Хомо Сапиенс Зомбикус.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #10 on: November 12, 2009, 12:35:57 AM » |
|
пфу че хубаво го каза 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #11 on: November 21, 2009, 04:00:45 PM » |
|
Хомо Сапиенс Зомбикус.
Стахотно! Мога да го използвам, нали?
|
|
|
|
|
|
Milena-Irshad
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #12 on: November 25, 2009, 09:30:11 AM » |
|
Не е патентовано...още 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #13 on: May 28, 2010, 09:13:26 AM » |
|
Penelope world of warcraft power leveling,Trunk knows something about risk. A nationally syndicated columnist, Ms. Trunk shocked the business community when she revealed intimate details of her personal life on her blog. At the time, many weren't sure this was the right move, but the blog shot up in popularity and eventually garnered over 30,000 world of warcraft power leveling subscribers. If not for wedding dresses, that loyal following, Ms. Trunk might not have been able to make a case for her current venture, Brazen Careerist (BrazenCareerist.com), an online professional network for Generation Y. Launching a new company is a perilous endeavor, but Ms. Trunk thought the risk was worth it. 'This world isn't set up for writers to get anywhere,' she says. 'Although I went into massive debt and ended up sacrificing my marriage, it was essential that I take my career into wedding dresses my own hands.' As a result, she maple story power leveling,is no longer dependent on publications for her livelihood and has achieved one of her lifetime goals -- to serve as a mentor to twenty-something employees. Big Risks, Big Rewards If you think about it, most accomplished people in our culture are entrepreneurs who have taken big risks to net proportionally high rewards. Tough as it is for cautious people like me to accept, if you don't occasionally take calculated gambles, you won't get ahead as quickly as those who do. You will also never get over your fear of the unknown, and life will be predictable and maple story power leveling dull. How do you world of warcraft gold,go about deciding if a career risk is necessary and will bear fruit? First, it helps to think long term. Where do you want your career to be in five years, and what actions will you have to take to make sure you get there? Next, clearly define the challenge and the opportunity -- or the upside if the risk goes well. Then, consider the downside. Will the worst-case scenario be career-ending, or something that can be world of warcraft gold overcome? What's Your world of warcraft power leveling, Backup Plan? Finally, what are some clues to assess if the risk is going bad, and what is your backup plan if your risk isn't successful?In thinking through these questions, you might determine, for example, that quitting your well-paying job and spending your savings to pursue an invention idea isn't a risk you find tolerable. The smartest risks have a limited downside and a huge upside. They involve research and the counsel of experienced people -- but also the willingness to step back and let the cards fall where they world of warcraft power leveling may. Believe that wedding dresses, you've made the right choice, and have faith that everything will turn out all right in the end. Insecurity and negativity won't serve you well, because you'll be constantly holding your breath, waiting for things to fall apart. Speaking of which, if a risk doesn't work out, don't let it stop you from taking similar actions in the future. It's normal to feel disappointment and even embarrassment. But it's essential that you pick yourself up and move on. Take stock of what went wrong and make a note to do it differently next time. There is no shorter path to career wedding dresses fulfillment.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #14 on: July 13, 2010, 05:02:52 AM » |
|
Guan Yus Loyal Deed of Letting Cao Cao Run Away World of Warcraft power leveling, ??This story is from the novel Three Kingdoms.World of Warcraft power leveling Cao Cao's troops had suffered heavy casualties in the Chibi Campaign and there were only 300 troops left. Cao Cao led these troops to Huarongdao in retreat. While marching on? Cao Cao? riding horseback? pointed his whip and laughed loudly? saying? “People say Zhuge Liang is wise and full of clever stratagems? but it seems to me he is as incapable as the average general. If he had an army waiting in ambush over there? I would have no way out.” Before he could finish his words? the thunder of cannons was heard and an army headed by Guan Yu stormed out of hiding to block their way. last chaos gold, At the sight of Guan Yu's mighty force?last chaos gold the hopeless and disappointed Cao Cao had to beg Guan Yu for a way out. “Now I am pressed in the corner. Please take mercy on me for our past friendship and let me go.” “I have already repaid you for your kindness?” replied General Guan. “Today I can't do anything harmful to the nation.” “Do you remember your killing my six generals while you passed through the five passes?” Cao Cao reminded Guan Yu. aoc power leveling, In his mind?aoc power leveling Guan Yu admitted that if Cao Cao did not ordered his men to let Guan Yu pass through? he would not have gotten through the five passes alive. Guan Yu? a man who valued loyalty highly? ordered his men to make a way and gestured Cao Cao to pass through. Thus? Cao Cao made it through alive. Huang Zhong Takes on the Challenge aoc power leveling, ??This is a story from Three Kingdoms.aoc power leveling Huang Zhong? a veteran in the army of Shu? was one of its top five generals. Zhang He under Cao Cao had suffered one defeat after another. Cao Hong gave him a 5?000-strong army to attack Jiameng Pass. When Liu Bei learned this? he consulted with Zhuge Liang? his military advisor. Zhuge Liang said? “Zhang He is a distinguished general of Cao Cao. Only Zhang Fei could defeat him.” This irritated veteran Huang Zhong. Huang shouted? “Advisor has looked down upon me. I will get his head off and offer it to you.” Final Fantasy XI GIL, Zhuge Liang prodded Huang again by saying?Final Fantasy XI GIL “Though you are valiant? I am afraid you are not Zhang He's match because you are too old.” When Huang Zhong heard this? his gray hair angrily stood on end. He said? “Old as I am? I am able to open two bows and am full of vitality.” Huang went down and got a big sword off the rack and performed with it. He took two hard bows off the wall and pulled them broken. aion kinah, Then Zhuge Liang said? “If you go ?aion kinah whom would you like to be your assistant?” Huang Zhong replied? “Veteran Yan Yan. If the two of us can not defeat Zhang He? my grayhaired bead is yours.” Liu Bei and Zhuge Liang were very pleased. The veteran generals were ordered to fight Zhang He. When Huang Zhong and Yan Yan got to Jiameng Pass? they laid a trap to defeat Zhang He. Then they used skillful tactics to take over Tiandang Mountain? the granary of Cao Cao's army. Later? they captured Dingjun Mountain. They reported back to Liu Bei and Zhuge Liang declaring a complete victory.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|